今天学历无忧小编整理了英语高考2024阅读理解 贵州新高考英语题型分布相关信息,希望在这方面能够更好的大家。
本文目录一览:

贵州新高考英语题型分布
第一个为听力等。根据查询贵州教育部官网显示,高中毕业考试全国一卷英语考试试卷结构由2个部分组成,考试试卷满分150分, 第一个听力(30分, 共两节, 计入满分),第一节(共5小题, 每小题1.5分, 满分7.5分), 第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分),第二个阅读理解。英语是高考中的三大主科之一,其在高考中的比重与语文、数学相同,都是150分,考试时间为120分钟。高考英语阅读理解训练题及参考答案
高考英语阅读理解训练题及参考答案2017
高考英语阅读提的文章多选自原滋原味的英语文章,结构复杂的长句及省略和插入语等较复杂的语言现象在文章中随处可见。为了帮助大家备考,我分享了一些高考英语阅读理解,希望能对大家有所帮助!
高考英语阅读理解【1】
Blondin was a very famous acrobat(杂技师) in the 19th century. He used to walk on a tight--rope across the Niagara Falls(瀑布). On September 8th, 1860, a crowd of about 300,000 people gathered at Niagara to watch Blondin carry a man across! Three men had offered to go with him, but they falled to appear, so Blondin asked his manager, Mr. Colcord, to climb on his back, Colcord agreed to go this so as not to disappoint the crowd, but he was terrified. The crossing was very difficult because Colcord was heavier than Blondin thought. After he had gone a short way, Blondin had to stop in order to rest. He asked Colcord to get down. At first Colcord refused, but at last he had to. He clung to (紧紧握住) Blondin’s leg and the rope in order not to fall, Blondin had to stop six times during the crossing so as to rest. Sometimes the rope swung(荡,摆动) as much as 40 feet! At last both men crossed safely. The crowd sighed with relief(松一口气) and so did poor Mr. Colcord.
1. How did Blondin walk across Niagara Falls on September 8th , 1860?
A. On a tight—rope with his manager on his back.
B. On a tight—rope by himself.
C. On a tight—rope with three men on his back.
D. On a tight—rope with one of his helpers on his back.
2. Why do you think the three men did not appear?
A. They couldn’t walk on tight-rope. B. They did not dare to take the risk.
C. They were ill. D. They had met with an accident.
3. Mr. Colcord agreed to act with Blondin because he .
A. was brave
B. was Blondin’s true friend
C. did not want to disappoint the 300,000 people
D. was Blondin’s manager
4. Blondin stopped six times during the crossing .
A. in order to help Colcord
B. in order to get his strength back
C. because Colcord clung to his leg and the rope
D. because Colcord was heavier than him
5. Blondin’s nationality was .
A. American B. Canadian
C. Englishman D. not mentioned in the passage
高考英语阅读理解【2】
One day last November, Tom Baker stopped out of his house into the morning light and headed across the rice fields toward the bank of the Rapti River. Tom, a 32-year-old school teacher in the farming village of Madanpur, was going for his morning bath.
As he approached(走近) the river, the head of a tiger(老虎) suddenly appeared over the edge of the river bank. Before he could turn to run, the tiger was upon him. It jumped on his shoulder and threw him to the ground, its huge jaws attacked his head in a killing bite.
Peter Smith was also on his way to the river and saw the attack. He screamed. The tiger lifted its head and roared(吼叫) at him. Peter ran.
From the window of his house John Brown heard the tiger roar and ran out to see it attacking a man. He screamed, too, and all the villagers ran out shouting as the tiger dropped its victim(牺牲品) and ran off. When the villagers reached the river bank, Tom was already dead.
For the villagers, the horror of the incident intensified(加剧) by the tales of man-eating tigers that has once run around in the countryside, killing hundreds.
1. How many people saw the tiger before it was driven off?
A One person. B. Two persons. C. Three persons. D. Four persons.
2. What was the victim’s professional job?
A. A hunter. B. A teacher. C. A farmer. D. A manager.
3. The reason why the tiger attacked the man was .
A. it was hungry B. it was angry
C. it was frightened by the man D. not mentioned in the passage
4. When did the attack take place?
A. Early in the morning B. At noon
C. Late in the afternoon D. At five before dark
5. According to the passage, the underlined word screamed in the third paragraph
probably means ____.
A. gave a sharp cry because of fear. B. shouted out for help.
C. made some loud noise. D. cried out in pain.
高考英语阅读理解【3】
I’m a Chinese student studying in Canada. I have been a boarder(寄宿生) with the Carsons for more than a year and a half.
The Carsons live in their own house, which has four bedrooms including the one in the basement(底层) which I live in. Judy does all the work in the house and Andrew is responsible for the work in the garden. When they go out in they evening, they often ask me to look after their children.
Judy’s parents, Mr. and Mrs. Morris, lived in another city. Judy was their only child and naturally they doted on(溺爱) Judy’s children. They often sent the children presents.
Last April Mr. Morris died. Now that Mrs. Morris was quite alone, I expected that Judy would want her to come and live with them. One day, Margaret told me grandma was coming to live with them and her daddy and mummy would want my room back. The news didn’t surprise me and the next day I went to Judy and asked her about it. I said I couldn’t think of living in their basement room any longer if it was needed for Mrs. Morris. Judy seemed surprised at first. Then she told me there was no deed for me to move, for they hadn’t yet come to any decision about her mother coming to live with them. “Naturally I’m worried about my mother. She has been in poor health.” She smiled sadly and added. “To be honest, Andrew and my mother have never got on well. We’ll wait a bit and see what happens. Perhaps Moter will be all right living herself, of perhaps they will both change their minds.”
That was six months ago. During this time I’ve heard that Mrs. Morris has had two illnesses and that her health has got worse. A nursing home was mentioned once but Mrs. Morris refused to go there. So up to now she’s still living alone and I’m still living in the basement room.
1. What is the relationship between the speaker and the Carsons?
A. He is a brother of Andrew Carson.
B. He is a close friend of the Carsons.
C. He is a student of Judy Carson.
D. He is a student who pays to live and have meals at the Carsons’ house.
2. Why did the speaker expect Mrs. Morris to come to live with her daughter?
A. Because Mr. Morris was dead.
B. Because Mrs. Morris suffered from illness.
C. Because Mrs. Morris lived all by herself.
D. Because of all the reasons mentioned in A, B and C.
3. Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A. Mrs. Morris was coming to live with the Carsons, so they asked the speaker to move.
B. Judy had no brothers or sisters to look after her mother.
C. Mrs. Morris loved her grandchildren very much.
D. The Carsons once suggested that Mrs. Morris go to live in a nursing home.
4. Why didn’t Mrs. Morris come to live with her daughter’s family?
A. Because the speaker lived in the basement room and there was no other room for her to live in.
B. Because she did not have a good relationship with her son-in-law.
C. Because she was in rather poor health and could not come.
D. Because she did not want to leave her own house.
5. Which of the following would be the best title for the passage?
A. My Landlady. B. The Boarder.
C. Family Relationships is Canada. D. Nursing Homes and the Aged.
参考答案:
1A 2 B 3 C 4 B 5 D
1C 2 B 3 D 4 A 5 A
1D 2 D 3 A 4 B 5 C
;高考英语阅读理解难题
高考英语阅读理解难题
高考英语阅读材料基本保留了其原有的语言风格,代章的展开不再是平铺直叙,而是兼有倒叙、插叙等多种方式;一词多义、熟词生义、多种时态的混用、结构复杂的长句、省略句以及插入语等语言现象比较常见。阅读材料的代化含量加大,代章的.行代风格更具英语语言的特点,代章的遣词造句也更加地道,许多考生通常要反复阅读几遍才能读懂。
第一篇:
Imagine a mass of floating waste is two times the size of the state of Texas. Texas has a land area of more than 678 000 square kilometers. So it might be difficult to imagine anything twice as big.
All together, this mass of waste flowing in the North Pacific Ocean is known as the Great Pacific Ocean Garbage Patch. It weighs about 3 500 000 tons. The waste includes bags,bottles and containers—plastic products of all kinds.
The eastern part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch is about l 600 kilometers west of California. The western part is west of the Hawaiian Islands and east of Japan. The area has been described as a kind of oceanic desert,with light winds and slow moving water currents. The water moves so slow that garbage from all over the world collects there.
In recent years,there have been growing concerns about the floating garbage and its effect on sea creatures and human health. Scientists say thousands of animals get trapped in the floating waste,resulting in death or injury. Even more die from a lack of food or water after swallowing pieces of plastic. The trash can also make animals feel full,lessening their desire to eat or drink.
The floating garbage also can have harmful effects on people. There is an increased threat of infection of disease from polluted waste,and from eating fish that swallowed waste. Divers can also get trapped in the plastic.
Its existence first gained public attention in l997. That was when racing boat captain and oceanographer Charles Moore and his crew sailed into the garbage while returning from a racing event. Five years earlier,another oceanographer learned of the trash after a shipment of rubber duckies got lost at sea. Many of those toys are now part of the Great Pacific Ocean Garbage Patch.
In August,2009,a team from the University of California,San Diego became the
latest group to travel to it. They were shocked by the amount of waste they saw. They gathered hundreds of sea creatures and water samples to measure the garbage patch’s effect on ocean environment.
1.How did the writer introduce the topic of the passage?
A. By giving an example.
B. By listing the facts.
C. By telling a story.
D. By giving a comparison.
2.What do we know about the Great Pacific Ocean Garbage Patch?
A. It is made up of various kinds of plastic products.
B. It is a solid mass of floating waste materials.
C. It lies l60 000 kilometers east of California.
D. It is described as a kind of oceanic desert.
3.Why do people pay attention to the Great Pacific Ocean Garbage Patch?
A. Because it may prevent the flow of ocean water.
B. Because the polluted plastic articles will move up the food chain.
C. Because it may be from an island in the pacific.
D. Because ships may be trapped in the floating waste.
4.Which column can you find the passage on a newspaper?
A. Sports and entertainment.
B. Media and culture.
C. Environment and society.
D. Science and technology.
5.The purpose of writing this passage is to____________.
A. warn people of the danger to travel in the pacific
B. analyze what caused the waste patch in the pacific
C. give advice on how to recycle waste in the ocean
D. introduce the Great Pacific Ocean Garbage Patch
第二篇:
Europeans should try to stay indoors if ash from Iceland's volcano starts settling, the World Health Organization warned Friday as small amounts fell in Iceland, Scotland and Norway.
WHO spokesman Daniel Epstein said the microscopic(微小的) ash is potentially dangerous for people when it starts to reach the Earth because inhaled(吸入) particles can enter the lungs and cause respiratory problems. And he also said Europeans who go outside might want to consider wearing a mask.
Other experts, however, weren't convinced the volcanic ash would have a major effect on peoples' health and said WHO's warnings were "hysterical." They said volcanic ash was much less dangerous than cigarette smoke or pollution. Volcanic ash is made of fine particles of fragmented volcanic rock. It is light gray to black and can be as fine as talcum powder. During a volcanic eruption, the ash can be breathed deep into the lungs and cause irritation even in healthy people. But once it falls from a greater distance — like from the cloud currently hovering above Europe — its health effects are often minimal, experts say.
"Not all particles are created equal," said Ken Donaldson, a professor of respiratory toxicology at the University of Edinburgh, "In the great scheme of things, volcanic ash is not all that harmful." And he said most Europeans' exposure to volcanic ash would be negligible and that only those in the near districts of the Icelandic volcano would likely be at risk.
Dr. Stephen Spiro, a professor of respiratory medicine and deputy chair of the British Lung Foundation, said the further the particles travel, the less dangerous they will be. "The cloud has already passed over northern Scotland and we haven't heard of any ill effects there," he said. Spiro said to wear masks or stay indoors to avoid volcanic ash was "over the top" and "a bit hysterical."
1. The text is mainly about _________.
A. the effect of volcanic ash
B. the health risk of volcanic ash
C. the disadvantages of volcanic ash
D. the opinions on health risk of volcanic ash
2. Which one is true according to Paragraph3?
A. The volcanic ash’s effects on Europeans were little.
B. The ash caused irritation even in healthy people.
C. Other experts thought WTO’S warnings were useful.
D. The volcanic ash was more dangerous than cigarette smoke or pollution.
3. The underlined word “hysterical” in Paragraph4 most probably means __________.
A. amazing B. practical C. valuable D. overstated
4. What can we learn from the passage?
A. The volcanic ash wouldn’t be harmful to people.
B. All experts thought the volcanic ash did great harm to our health.
C. People close to the volcano would likely be at risk according to some experts.
D. Europeans should stay indoors because Iceland's volcano starts settling.
>>>>>>答案解析<<<<<<
第一篇:
1.D 推理判断题。根据第一段”Imagine a mass of floating waste is two times the state of Texas.Texas has a land area of more than 678 000 square kilometers.So it might be difficult to imagine anything twice as big.”可知,作者拿得克萨斯州与大量的垃圾漂浮物进行比较,所以选D项。
2.A 细节判断题。根据第二段中的”The waste includes bags,bottles and containers—plastic products of all kinds.”可知,这些垃圾漂流物是塑料制品。
3.B 细节理解题。根据第五段中的”There is an increased threat of infection of
disease from polluted waste,and from eating fish that swallowed waste.”可知受污染的塑料制品会通过食物链来影响人类。
4.C 推理判断题。根据本文内容可知,这篇文章最有可能出现在报纸上”环境与社会”这个栏目里。
5.D 作者意图题。本文通过介绍太平洋上漂浮的大量的塑料垃圾废物的情况,指出了它们对海洋中的生物以及人类的影响,所以D项正确。
第二篇:
1.D 主旨大意题。本文主要就火山灰对人的健康的危害问题世卫组织和其他专家给出不同观点。A太笼统;B不能体现不同的观点;C与文章内容无关;D符合题意。
2.A 细节理解题。第三段最后一句可知A是正确的;由第三段中During a volcanic eruption……in healthy people.可知B错误;由第三段中Other experts, however, weren't convinced…… cigarette smoke or pollution可排除C D。
3.D 词义猜测题。由上文中volcanic ash is not all that harmful和下文中only those in the near vicinity of the Icelandic volcano would likely be at risk可知D正确, 夸大的,言过其实的。
4.C 由第三段 But once it falls from a greater distance….. effects are often minimal和第四段中 only those in the near vicinity of the Icelandic volcano would likely be at risk以及第五段中 the further the particles travel, the more diluted and less dangerous they will be可知C正确。ABD观点表达绝对。
;以上就是学历无忧小编给大家带来的英语高考2024阅读理解 贵州新高考英语题型分布全部内容,希望对大家有所帮助!
免责声明:文章内容来自网络,如有侵权请及时联系删除。